-> Change language

Newslatter

Pe acest site ...

RELAXAREA SCHULTZ

Unele lucruri sunt de larg consum, iar altele doar pentru initiati sau oameni deosebiti. Nu abuzati de anumite calitati daca ajungeti la un anumit nivel. Totul ,dar absolut totul se plateste, in special fata de o persoana fara aparare. Sa nu uiti ca tu esti OM si ca OM te porti omeneste chear si cu dusmanii.

Share on facebook

CE ESTE HIPNOZA


Divizia de hipnoza psihologica a Asociatiei Americane de Psihologie a oferit in 1993, urmatoarea definitie :
"Hipnoza este o procedura in cadrul careia o persoana, lucrand in domeniul sanatatii sau in cercetare, ii sugereaza unui client, pacient sau subiect sa manifeste schimbari in senzatii, perceptii, ganduri sau comportament.In general, contextul hipnotic este stabilit printr-o procedura de inductie. Cu toate ca exista mai multe inductii hipnotice diferite, marea parte din ele includ sugestii pentru relaxare, calmare si o stare de bine. Instructiuni pentru a-si imagina sau de a se gandi la experiente placute sunt de asemenea incluse frecvent in inductiile hipnotice. Oamenii raspund in moduri diferite la hipnoza. Unii isi descriu experienta ca o stare modificata de constiinta. Altii descriu hipnoza ca pe o stare normala de atentie concentrata, in care se simt calmi si relaxati. Indiferent de masura in care raspund la ea, majoritatea oamenilor descriu experienta ca fiind foarte placuta.
Unii oameni raspund foarte usor la sugestiile hipnotice iar altii mai greu. Abilitatea unei persoane de a avea sugestii hipnotice poate fi inhibata de frici sau griji ce apar in urma unor pareri preconcepute, gresite, destul de raspandite. Contrar unor descrieri ale hipnozei din carti, filme sau la televizor, persoanele care au fost hipnotizate nu isi pierd controlul propriului comportament. In mod normal ei raman constienti de cine sunt si unde sunt si, in afara cazului in care amnezia a fost sugerata, ei isi amintesc ceea ce a reiesit in urma hipnozei. Hipnoza face mai usor pentru ei sa experimenteze sugestii dar nu-i forteaza pe acestia sa aiba aceste experiente"

Share on facebook

Din aceeasi categorie