-> Change language

Newslatter

Pe acest site ...

Share

Urzicarea in sine, ca si proces este un pic mai speciala. Perisorii urzicii care patrund in piele au doar cativa microni diametru, fiind atat de subtiri, incat nici daca ar fi facuti din cel mai dur otel nu ar avea rezistenta necesara pentru a patrunde, fie si superficial, straturile cutanate.

Si totusi, minusculii peri ai urzicii inteapa, si inca destul de profund. Cum? Nimeni nu poate explica exact acest lucru. Si mai este un lucru interesant: la fiecare urzicare, ne este injectat prin acesti perisori minusculi, un cocteil exploziv de principii active, constituit din acid formic, toxalbumina si cateva enzime. Beneficiem, asadar, de un tratament injectabil natural si pe gratis

Mod de aplicare a tratamentului
Pe suprafata de piele care urmeaza a fi tratata se pun 1-3 varfuri de tulpina de urzica vie, care se lasa vreme de 2-5 minute, legate cu o fasa, dupa care se indeparteaza. Pentru persoanele care au pielea mai putin sensibila si care vor un tratament mai intens, se poate freca pielea cu frunze de urzica, vreme de 5 minute. Apoi pielea se lasa la aer vreme de alte 5 minute, dupa care se poate aplica un unguent mentolat sau pe baza de tataneasa, pentru diminuarea senzatiei de arsura.

Lombosciatica - se fac urzicari ale zonei lombare cu un manunchi de urzici, plimbat apoi pe traiectoria nervului sciatic, de la bazin in jos, acolo unde simtim dureri. In traditia populara se recomanda ca dupa cateva minute de urzicare, sa se puna pe spatele gol o tesatura de lana calduroasa, care se tine alte cateva minute, dupa care se unge zona cu un unguent cu rasina de brad sau cu camfor.

Reumatism - se urzica vreme de cateva minute articulatia sau articulatiile afectate, iar dupa aceea se invelesc in foi de varza zdrobite (cu batatorul de snitele). Acest tratament are un puternic efect, in special in cazul durerilor reumatice care se agraveaza la frig si la umezeala.

Nevralgie de trigemen - se urzica zona dureroasa vreme de 2-5 minute, dupa care se inveleste cu o tesatura calduroasa. La un sfert de ora dupa aplicatie se poate pune un unguent cu camfor sau cu arnica.

Circulatie periferica deficitara (maini si picioare reci) - pentru imbunatatirea circulatiei la picioare, se merge cateva secunde prin urzici. Pentru imbunatatirea circulatiei la maini, se aplica o tulpina de urzica, cu tot cu frunze, pe dosul palmelor si pe incheieturi. Tratamentul se repeta o data la saptamana.

Precautii si contraindicatii

Tratamentul prin urzicare nu va fi repetat decat dupa ce precedenta inflamare a pielii a trecut complet. l Persoanele care sunt predispuse la alergie se vor urzica la inceput foarte usor, cu o singura frunza - daca pielea se inroseste foarte puternic, apar umflaturi, durere intensa, catar, atunci nu se va aplica tratamentul. l Chiar daca nu sunteti alergic la urzicare, este bine sa faceti tratamentul prudent, cu o intensitate gradata, asa incat sa nu aveti reactii cutanate foarte puternice, insotite de usturime puternica si persistenta, de natura sa va impiedice sa va concentrati la actiunile zilnice etc.

Share on facebook

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Din aceeasi categorie