-> Change language

Newslatter

Pe acest site ...

EUCALIPT

Share

Acest arbore este originar din Australia si Tazmania. Este un arbore urias, de obicei inalt de 30- 100 m, cu frunzisul vesnic verde, are trunchiul neted, de culoare cenusiu- albastrui. Frunzele sunt lungi, subtiri si usoare, cu suprafata brazdata de nervuri si punctate de pete albicioase si cresc numai pe ramuri cu varste mai mari de 5 ani. Frunzele degaja un miros puternic aromat si au gust amar si astringent. Fructele au forma de potir si adapostesc multe seminte. Principalele componente chimice regasite in frunze sunt: flavonide, ulei esential bogat in cineol si eucaliptol, tanin, rasini, ceara, terpene, cumarine. Cele mai importante calitati ale Eucaliptului sunt: antifungic, antibacterian, decongestionant, hipoglicemiant. In fitoterapie se folosesc frunzele aromate de pe ramurile mai batrane, ce trebuiesc culese vara. Uleiul esential al eucaliptului intra in componenta produselor cosmetice, ale cremelor pentru ameliorarea durerilor reumatismale, este utilizat in aromoterapie.

Uz intern:

- afectiuni respiratorii, tuse, raceala, diabet, dureri musculare - sub forma de infuzie, inhalatie, tinctura, ulei esential.

Uz extern:

- rani, arsuri, taieturi, cangrene, ulceratii - sub forma de frunze proaspete aplicate local, comprese cu infuzie sau tinctura diluata.

Share on facebook

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Din aceeasi categorie