-> Change language

Newslatter

Pe acest site ...

Tratament in hernia de disc

Imprimare

Share

Hernia de disc, cunoscuta si sub numele de ruptura a discului intervertebral, este o afectiune prin care o parte din discul intervertebral se fragmenteaza si ajunge sa comprime radacinile nervoase sau maduva spinarii aflate in canalul spinal din vecinatatea sa. Cel mai bun tratament de salvare a pacientului si de ameliorare a starii lui, este hirudoterapia.

Copierea partiala sau integrala acestui articol este interzisa prin legea dreptului de autor ..

Pentru a intelege ce este hernia de disc, trebuie sa ne reamintim cum este construita coloana vertebrala. Coloana vertebrala este compusa din mai multe vertebre, intre care se afla discurile intervertebrale. Aceste discuri intervertebrale au in componenta lor un nucleu pulpos, format din proteine cu aspect gelatinos, care dau elasticitatea discului si functioneaza ca un amortizor. Elasticitatea discului intervertebral ne da posibilitatea sa ne miscam, sa ne aplecam inainte, inapoi, sau pe o parte. Nucleul pulpos este inconjurat de un inel fibros strans, care fixeaza nucleul si da stabilitate discului intervertebral.

Vindecarea este posibila in mai multe etape si necesita timp.

In prima sesiune, se fac 7-8 sedinte

La fiecare sedinta se aplica cate 4-6 lipitori , la un interval de 4 zile.

Dupa o luna se face a doua sesiune si se aplica cite 4-5, iar tratamentu se poate relua dupa 2 luni, in raport de starea pacientului. Lipitorile se aplica in jurul vertebrelor cu probleme.

Dupa tratamentul cu lipitori in aceasta afectiune si daca tratamentul este complet, se scapa usor de operatie. Trebue sa se tina seama de varsta pacientului, deoarece se stie ca o persoana mai tanara se vindeca mai repede.   In medie, pentru o tasare accentuata a unui inel, vindecarea survine dupa 12 luni. Castigul mare al acestui tratament este autovindecarea organismului. Nu apelati la chirurg si la toate riscurile si complicatiile ce decurg de aici.

Contraindicatii: -anemie

-hemofilie

-gravide

-copii sub 5 ani

-cancere

Nu se aplica pe organele genitale sau in anus. Lipitorile se omoara dupa tratament.

 


Share on facebook

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează