-> Change language

Newslatter

Pe acest site ...

Tratarea varicelor

Imprimare

Share

Cel mai sigur remediu in tratarea acestei boli este hirudoterapia. Fara interventii chirurgicale si fara chimicale din farmacie. Este o metoda naturista de tratament care poate elimina si cauza bolii.

Copierea partiala sau integrala acestui articol este interzisa prin legea dreptului de autor ...

Pe linga faptul ca sunt inestetice, varicele pot deveni si extrem de suparatoare. Daca suferiti de aceasta afectiune trebuie sa stiti ca vara, datorita cresterii temperaturii, boala se agraveaza. De aceea, este foarte important sa cunoastem citeva metode de tratament sau de prevenire
Situate in majoritatea cazurilor la nivelul membrelor inferioare, varicele reprezinta dilatatii patologice si permanente ale venelor ce apartin sistemului venos superficial. Varicele au culoarea albastruie si se formeaza datorita unei insuficiente venoase.
Venele membrelor inferioare sunt prevazute cu valvule unidirectionale, care asigura circulatia singelui catre inima, de jos in sus. Daca aceste valvule isi pierd capacitatea de antireflux, venele se dilata si apar varicele.

Boala este mai frecventa la femei, 60% dintre acestea prezentind semne ale bolii, la virste cuprinse intre 20 si 50 ani. Ca orice alta afectiune, varicele sunt favorizate de factori de mediu sau care tin de stilul nostru de viata:
O profesie care impune statul prelungit in picioare (profesori, vinzatori, frizeri, stomatologi etc.), efortul muscular intens si prelungit (halterofili), sau trepidatiile, caldura si umiditatea excesiva;
Obezitatea - pe lângă plusul de greutate ce apasa asupra membrelor inferioare, prin tulburarile neuro-endocrine si metabolice pe care le implica, obezitatea adinceste leziunile peretelui venos;
Sarcina prin cresterea presiunii intra-abdominale;
Factorul genetic este prezent în peste 80% din cazuri.
SIMPTOMELE BOLII
Debutul afectiunii este lent si se manifesta prin senzatia de neliniste la nivelul gambei, caracterizata prin discrete amorţeli si o senzatie de greutate. Aceste fenomene apar dupa statul prelungit in picioare, eforturi intense sau o pozitie sezinda indelungata si dispar in pozitie culcata, cu picioarele usor ridicate.

In stadiul varicelor constituite, se observă „coloane” venoase dilatate, cu traseu şerpuitor, care apar iniţial în portiunea superioara a gambei. Edemul, care in faza de debut este discret, se extinde si devine permanent.

Tegumentul se subtiaza si devine transparent, lucios, cu zone de hiperpigmentare, cu pilozitate redusa si foarte sensibile la traumatisme, chiar de intensitate redusa.
Varicele netratate, pot duce la dezvoltarea unor complicatii cum sunt: ulceratia de gamba, ruptura varicelor cu hemoragia consecutiva si tromboflebita

Ca masuri profilactice, de prevenire a aparitiei bolii sau de limitare a extinderii leziunilor, se recomanda:
Evitarea statului prelungit in picioare fara miscare;
Perioade de repaos cu picioarele ridicate si masaj blind in sensul drenajului venos;
Nu purtati incaltaminte plata, fara toc;
Evitarea expunerii prelungite la soare;
Adoptati o dieta bogata in fructe si legume, care sa asigure un aport caloric şi vitamino-mineral corespunzator si care sa previna constipatia si obezitatea;
Practicati o activitate fizica regulata: inot, mers pe jos sau gimnastica;
Faceti dusuri alternative cu apa rece si apa calda;

VARA, DUSMANUL VARICELOR
Vara, datorita temperaturii crescute, se produce o vasodilatatie periferica, ce duce la cresterea volumului de singe. In general, la nivelul membrelor se produc schimbarile de caldura cu mediul exterior, favorizat si de o imbracaminte mai usoara, care permite, prin fenomenul de evaporare a apei, scaderea temperaturii mediului intern. Vasele de singe sint asemanatoare unui radiator care atunci cind este nevoie, primesc excesul de caldura de la nivelul central al corpului si il elimina prin contactul direct cu aerul atmosferic, ceva mai rece. Atunci cind temperatura mediului exterior scade, „radiatoarele” de la nivelul pielii se inchid si caldura e pastrata in interiorul corpului.

In cazul varicelor, singele stagneaza in vasele dilatate anormal. Temperatura ridicata determina cresterea volumului de singe, agravind boala

 

Tratamentul este acelasi ca si la tromboflebita, singura diferenta este aplicarea de lipitori si in jurul varicelor., dar nu mai aproape de 1cm de acestea. Unii hirudologi aplica lipitoarea direct pe varice, daca aceasta nu este la suprafata si nu exista riscul de spargere a vasului si implicit hemoragie.  Tratamentul trebue sa tina seama de vechimea afectiunii, gravitatea ei, marimea zonei afectate,  greutatea pacientului, marimea lipitorilor. La fel si pauza intre sesiuni difera de la bolnav, la bolnav. Acest tratament (am mai spuso si o mai repet), nu lasa cicatrice, nu trateaza doar efectul ci si cauza. Ca si bonus, pacientul tratat prin hirudoterapie primeste si o imunitate sporita in fata bolilor(uita de raceala si gripa in primul rand),  intinereste, creste potenta, creste pofta de viata.


Contraindicatii: -anemie severa

-hemofilie

-gravide

-copii sub 5 ani

-cancere

Nu se aplica pe organele genitale sau in anus. Lipitorile se omoara dupa tratament.

 

 Share on facebook

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează