-> Change language

Newslatter

Pe acest site ...

Tratamentul in tromboflebita

Imprimare

Share

Nimic nu poate egala lipitorile, in tratamentul tromboflebitei. Nu exista pe pamant alt medicament anticoagulant mai bun ca hirudina(substanta naturala produsa de lipitoare). Dar nu trebue sa credem ca acest tratament  se face oricum . Toata lumea ,,stie" ca se pun lipitori in spatele genunchiului, deasupra si dedesubtul acestuia. Si frecventa de aplicare trebue respectata. Si numarul si marimea lipitorilor conteaza.


Copierea partiala sau integrala acestui articol este interzisa prin legea dreptului de autor ...

,,Sunt necesare minim 28 de lipitori pe sesiune. Se aplica numai in zona picioarelor. Frecventa sedintelor este de 4-7 zile si se recomanda 6 sedinte pe sesiune. Dupa o pauza de 30 de zile, se reia tratamentul"

In cuvinte putine, cam asta ar fi.  Dar, haideti sa aprofundam un pic. Sunt necesare minim 28 de lipitori(spun eu mai sus). Conteaza foarte mult greutatea pacientului, marimea lipitorilor si gravitatea bolii. Trebue sa tinem seama ca o lipitoare are influenta asupra unei cantitati de sange egala cu o ceasca de cafea. Daca bolnavul are 130 de Kg si lipitorile au 3-4cm, nu mai e valabil acelasi numar de lipitori. La fel daca pacientul are sa zicem 50 kg, nu este necesar sa folosim 28 de lipitori de 10-14 cm. Marimea lipitorii este vinovata si de o durere mai mare, data de muscatura mai puternica si mai profunda, dar si de o eliberare de substante biologic active mai mare,  in locul aplicarii. Deci, daca incercati sa faceti singuri tratamentul, adaptati-l la persoana dumneavoastra. Incepeti cu aplicarea unei singure lipitori mici in zona de jos a gambei, pentru a invata cum se comporta lipitoarea, cum musca si cat de mare este durerea perceputa. Astfel veti vedea ca nu va dori sa muste oriunde, ci va cauta un centru energetic, sau o zona prost vascularizata. Nu musca un om sanatos. Deasemenea nu va musca daca in organism exista substante chimice remanente(droguri, anumite medicamente cu remanenta indelungata). Deasemeni va musca mai greu la fumatori, de aceia este bine sa nu se fumeze cu catva timp inainte de aplicare. Parfumurile, sau alte mirosuri tari vor stresa lipitorile si nu vor dori sa muste. Dupa ce va musca, lipitoarea va injecta anestezicul alaturi de celelalte substante, fapt care va duce usor la atenuarea dureri pana la disparitia ei in 3-8 minute.  Din momentul aplicarii, lipitoarea nu trebue desprinsa de rana. Ea se va desprinde singura, in momentul cand se satura. Daca trebue desprinsa de rana(a muscat unde nu vrem...)se picura putina apa sarata pe ea si se va desprinde singura. Dupa desprinderea de rana, lipitoarea se omoara pentru a nu se transmite eventual vreo boala. Rana produsa de lipitoare trebue lasata sa sangereze cat mai mult. Aceasta hemoragie poate dura de la cateva minute la cateva ore. Multe persoane intra in panica abia a doua zi cand vad ca sa inrosit locul in jurul muscaturii . Apare senzatia de mancarime usoara. Nu trebue sa ne alarmam acesta este chear un semn bun, ca tratamentul isi face efectul. In a doua  zi de la tratament,  roseata pielii dispare si in 2-3 saptamani se vindeca si rana. Mare atentie trebue avuta cu rana in sine, pentru a nu o infecta. De aceia este bine sa o bandajam. Zona de aplicare cel mai des recomandata este in spatele, deasupra si dedesubtul genunchilor, dar si local, direct pe  trombi.  Daca faceti tratamentul de acasa si nesupravegheati, trebue sa stiti ca lipitoarea va gasi singura locul de aplicare  sau mai bine zis, unde va arde mai tare acolo va musca. Trebue sa tineti cont ca locul unde trebuesc aplicate trebue sa fie epilat, spalat bine sa nu aiba urme  de sapun, deodorant.. . .Nu folositi penseta. Daca la inceput va este frica, purtati manusi chirurgicale.

Dupa terminarea tratamentului trebue evitata cauza care a dus la aparitia tromboflebitei. Trebue sa stiti ca troboflebita poate avea la baza si  o mostenire genetica( cum cred marea majoritate), dar poate sa apara si datorita unor factori externi. Statul mult timp in picioare, fara sa ne schimbam pozitia si sa ne relaxam muschii, poate duce la aparitia bolii. O infectie in organism de asemenea duce la aparitia acestei boli. Si alimentatia poate avea un rol in tratarea acestei boli. Daca incercam sa armonizam tratamentul cu lipitori, cu un tratament pe baza de plante si o alimentatie adecvata, insanatosirea va fi foarte rapida. Daca nu duceti tratamentul pana la capat( pana nu ies bune analizele. adica INR-ul),nu ati realizat nimic. Doar prelungiti boala. Mare atentie. Aceasta boala poate cauza moartea. Trombii(cheagurile de sange), pot migra in creier, plamani sau inima , unde formeaza un dop, oprind circulatia sanguina si astfel survine decesul.

Trebue avut grija ca lipitoarea sa nu perforeze prin muscatura vene sau artere, deoarece, se poate produce  o hemoragie . De asemeni, nu se pun direct pe varice, ci la 1 cm de acestea. Dupa ce sau saturat, lipitorile se vor desprinde singure, urmand ca dumneavoastra sa spalati ranile si sa bandajati locul. Nu trebue sa va speriati de sangerarea care se va produce. Este chear bine venita si cu cat va dura mai mult cu atat va fi mai bine.

Contraindicatii: -anemie severa

-hemofilie

-gravide

-copii sub 5 ani

-cancere

Nu se aplica pe organele genitale sau in anus. Lipitorile se omoara dupa tratament.

 

Share on facebook

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează