-> Change language

Newslatter

Pe acest site ...

Merele

Share

Merele conţin flavonoizi, un tip antioxidanţi, care ajută corpul să lupte împotriva radicalilor liberi aduşi în corp de poluare sau de alimentaţie. Astfel, previn cancerul, accidentele vasculare, bolile cardiace şi îmbătrânirea prematură.

Înainte de sezonul rece, nu ţi-ar strica o cură de mere. Prin conţinutul lor ridicat de vitamina C, cresc imunitatea, iar răcelile vor rămâne o amintire neplăcută.

Mai ales merele verzi,, sunt foarte bune pentru curăţarea şi albirea danturii, din cauza acizilor pe care îi conţin. Ajută şi la prevenirea cariilor. Dacă nu te poţi spăla pe dinţi după masă, mănâncă un măr.

Un alt efect al merelor este stabilizarea florei intestinale. Reglează secreţiile bilei, rezultatul fiind scăderea colesterolului. Merele sunt foarte bune pentru diabetici. Îi ajută la scăderea glicemiei şi, totodată, aceştia se pot bucura de un desert gustos. Dezintoxică organismul şi dizolvă acidul uric, de aceea, uşurează durerile în caz de reumatism sau gută. Un măr consumat de dimineaţă combate greţurile în timpul sarcinii.

Tot aceste fructe reduc nervozitatea şi iratabilitatea şi, consumate cu două ore înainte de culcare, te ajută să ai un somn liniştit. Ceaiul de mere calmează nervii.
Şi într-o cură de slăbire, mărul te poate scoate din impas. Îţi potoleşte pofta de dulce cu numai 70-100 de calorii.

Dacă ai răcit deja, şi ai gâtul inflamat, adaugă o linguriţă de oţet de mere şi o lingură de apă caldă într-un pahar cu apă călduţă şi bea-l încet de 3 ori pe zi, după masă. Un măr copt cu miere este un foarte bun remediu împotriva răguşelii.

In reumastismul cronic este recomandat decoctul de mere , care se prepara astfel : se taie 3-4 mere necuratate de coaja si se fierb 10 min in 300ml de apa . Se lasa 4 ore dupa care se poate bea caldut , de 3-4 ori pe zi . Se pun 300g frunze proaspete de vita-de-vie bine spalate intr-un borcan de 3 litri .Se toarna apoi apa fiarta si racita cat sa le acopere si se lasa timp de 3 zile.

100 gr. de mere conţin:

• Vitamina B1 0,02 - 0,06 mg  • Vitamina B2 0,01 - 0,05 mg  • Vitamina B3 0,1 - 0,5 mg
• Vitamina B5 0,05 - 0,13 mg  • Vitamina B6 0,04 - 0,06 mg  • Vitamina C 5 - 35 mg
• Vitamina E 0,3 - 0,8 mg   • Calciu 6 - 8 mg  • Magneziu 3 - 6 mg  • Fier 0,3 - 0,6 mg
• Iod 0,001 - 0,002 mg • Potasiu 100 - 180 mg

 

 

Share on facebook

Din aceeasi categorie