-> Change language

Newslatter

Pe acest site ...

Ardeiul iute

Share


Printr-e beneficiile pentru sanatate , ardeiului iute este incredibil , in urma cercetarilor medicale facute la scara larga. Ardeiul iute poate contribui la distrugerea celulelor canceroase din prostata, plamani, pancreas si poate opri un atac de cord in maxim 30 de secunde.
Ardeiul iute face parte din familia capsicum, si este cunoscut sub denumirea de capsicum annuum. Ardeiul iute ajuta la stimularea metabolismului, prin actiunea pe care o are asupra structurii venoas


In cadrul studiului, a fost analizat efectul capsaicinoidelor, ingredientele active din plantele iuti, asupra hamsterilor. Ambelor grupuri de rozatoare li s-a dat mancare cu un nivel mare de colesterol, insa unuia i s-au administrat si capsaicinoide. S-a observat ca acest grup avea un nivel mai mic al colesterolului rau, comparativ cu celalalt.

Cu siguranta , ai in camara si cativa ardei iuti . Daca stii cum sa-i prepari , obtii un remediu eficient impotriva reumatismului . Iata ce trebuie sa faci :tai marunt 30 g de ardei iuti proaspeti , apoi ii pui intr-un borcan , adaugand deasupra jumatate de pahar (100ml) de apa si jumatate de pahar de alcool alimentar de 90 de grade . Inchizi ermetic borcanul cu capac si lasi preparatul la macerat , vreme de 10 zile , dupa care se filtreaza , iar tinctura obtinuta se toarna intr-o sticluta inchisa la culoare .

Gargara cu solutie de ardei iute se recomanda in caz de dureri in gat dar si impotriva infectiilor aparute la nivelul gingiilor. Clatirea gurii cu solutie de ardei iute inlatura abcesele si vindeca mai repede ranile provocate de extractii.

Ardeiul iute, consumat proaspat, uscat sau sub forma de pulbere, obtinuta din macinarea ardeiului uscat, este un foarte bun stimulent al digestiei. Nu trebuie insa, consumat in exces deoarece, alaturi de alte alimente condimentate, poate crea arsuri, iritatii ale sistemului digestiv si chiar ulcer.

Ardeiul iute are capacitatea de a ne scapa de durerile de spate fiind unul din cele mai cunoscute remedii impotriva acestor dureri. Capsaicina din compozitia lor are proprietatea minunata de a inhiba durerile. Pe zona dureroasa se fac masaje cu un amestec format din parti egale de glicerina si tinctura de ardei iute.

Tinctura de ardei iute se poate prepara acasa. Se umple un borcan pe trei sferturi cu ardei iute, tocat marunt, de preferinta rosu, peste care se toarna alcool alimentar, vodca sau tuica facuta in casa. Se infileteaza bine borcanul si se lasa la macerat, la caldura, timp de 14 zile, agitandu-se din cand in cand, dupa care se filtreaza si se pastreaza la rece, in sticle inchise la culoare.

Share on facebook

Din aceeasi categorie