-> Change language

Newslatter

Pe acest site ...Apiterapia foloseşte, încă din zorii istoriei, produsele stupului, în tratarea anumitor afecţiuni. Beneficiile tratamentelor bazate pe materiile colectate şi preparate de către albine, au trecut din medicina empirică în cea ştiinţifică, care a confirmat valoarea de necontestat al produselor stupului în tratarea unor afecţiuni. Astăzi se pune din ce în ce mai multă bază pe profilaxia (prevenirea) bolilor cu ajutorul produselor apicole, această tendinţă luând numele de apiprofilaxie.

Pastura

Share

Polenul proaspăt (crud), în stup, prin activitatea albinelor prelucrătoare, este transformat în păstură. Transformarea are loc în urma unor procese care constau din:
- Impregnarea cu acid lactic, substanţă care este sintetizată de către bacteriile lactice din guşa albinelor prelucrătoare, având rolul de a împiedica dezvoltarea microorganismelor dăunătoare;

 

- adăugarea unui principiu antibiotic din secreţia faringiană, în acelaşi scop;
- bătucirea polenului cu capul, pentru eliminarea aerului, în scopul prevenirii degradărilor aerobe (însilozarea polenului).
Păstura este mai valoroasă decât polenul şi mai greu de procurat. Recoltarea ei se poate face doar prin distrugerea fagurelui.
După cum îi spune şi numele, acest produs are consistenţa păstoasă. Valoarea nutriţională, dar şi cea dietetică şi curativă a păsturii, este asemănătoare polenului, fiind, însă, cu mult mai mare.

Share on facebook

Comentarii  

 
0 #1 profile 01-11-2018 09:12
Need cheap hosting? Try webhosting1st, just $10 for an year.

Citat
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Din aceeasi categorie