Alimentatie

Alimentatia – Ghid

Departamentul de Nutriţie al Universităţii de Sănătate Publică din Tulane a analizat rezultatele obţinute de dr. Charles Cupp pe 595 de pacienţi supraponderali. Aceşti pacienţi au aplicat următorul program:
masa de dimineaţă a fost cea mai consistentă masă a zilei. Pacienţii au fost instruiţi să nu "sară" niciodată peste masa de dimineaţă, ci dimpotrivă să consume cel puţin 50% din caloriile zilei la această masă. ultima masă a zilei, mai uşoară decât masa de dimineaţă a fost servită la prânz (ideal), dar în orice caz nu mai târziu de ora 15 (ora 3 p.m.). pacienţii au fost sfătuiţi să nu mănânce absolut nimic după ora 15 (nici fructe, nici seminţe, nici sucuri dulci sau alte "gustări"); Este important de subliniat că pacienţilor nu li s-a cerut să-şi schimbe preferinţele alimentare sau să restricţioneze cantitatea de calorii pe care o consumau zilnic.
Toţi pacienţii care au participat la studiu au slăbit ca urmare a aplicării acestui program, în medie între 1,8 şi 2,1 Kg pe lună.