-> Change language

Newslatter

Pe acest site ...

Share

Pret 3.5 Lei

„De ce sunt bolnav?”

Iată o întrebare pe care şi-o pune orice suferind.

 

Oamenii ştiu că primul şi cel mai important pas în orice lucru cu care te confrunţi este să afli cauza. Acest lucru te va ajuta să rezolvi problema eficient şi să previi reapariţia ei. „De ce mi-a crescut tensiunea arterială?”, „De ce mi s-a îmbolnăvit inima?”, „De ce am dureri de cap?”, „De unde vine reumatismul meu?” - iată întrebări importante care necesită un răspuns..

Boala nu vine niciodată fără o cauză. Organismul nostru funcţionează după anumite legi, iar boala este chemată prin nesocotirea acestor legi ale sănătăţii. Mulţi încalcă legile sănătăţii din neştiinţă şi au nevoie de instruire. Alţii au destule informaţii, dar, din diverse motive, nu le aplică. Corpul omenesc nu este slab, ci, dimpotrivă, are o mare rezistenţă în faţa agresiunilor şi o mare capacitate de regenerare. În cele mai multe cazuri, va fi suficient să se pună capăt obiceiurilor rele pentru ca, mai devreme sau mai târziu sănătatea să fie restabilită.

 

Mâncatul fără discernământ este adesea cauza îmbolnăvirii. Această broșură își propune să ofere informaţii cât mai corecte despre o alimentaţie sănătoasă. De multe ori, prin mass-media se lansează informaţii false, care îi călăuzesc pe oameni pe căi greșite. În cazul multor persoane, bolile de care suferă sunt consecinţa unor informaţii greșite. Acești pacienţi cred cu tărie și aplică în viaţa lor sfaturi proaste, cum ar fi: „mâncaţi puţin și des”, „pâinea îngrașă”, „apa crește tensiunea”, „brânza proaspătă este un aliment de regim”. Astfel de persoane nu-și vor recăpăta sănătatea până nu află adevărul și nu fac o schimbare în viaţa lor.

Nu aş vrea ca cititorul să rămână cu impresia că alimentaţia greşită este singura cauză a îmbolnăvirii. Legile sănătăţii sunt mult mai multe şi acoperă fiecare domeniu al existenţei omului. În primul rând, în domeniul fizic este cunoscut impactul semnificativ pe care îl pot avea exerciţiul fizic, folosirea apei, expunerea la lumina solară, cumpătarea, aerul curat şi odihna. Există, de asemenea, legi importante care guvernează fiinţa umană în domeniul psihic, spiritual şi social.

În această broşură nu vor fi citate studii ştiinţifice, deoarece ea răspunde nevoii de a avea un ghid practic, simplu şi uşor de înţeles. Totuşi, în spatele acestor rânduri stă o muncă responsabilă de studiere a funcţionării corpului omenesc. Principiile prezentate au fost aplicate cu succes pretutindeni în lume de peste 100 de ani, mai precis de la deschiderea Western Health Reform Institute în septembrie 1866 (Battle Creek, SUA). În România, principiile se aplică cu rezultate foarte bune la staţiunile „Herghelia” din judeţul Mureş şi „Podiş” din judeţul Bacău.

Dr. Ionel Bratu, medic specialist cardiolog

Share on facebook

Comentarii  

 
0 #1 profile 31-10-2018 19:04
Need cheap hosting? Try webhosting1st, just $10 for an year.

Citat
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează