-> Change language

Newslatter

Pe acest site ...

NUCILE VERZI PROTEJEAZA VASELE SI INIMA

Share

Cu totii stim cat de delicioase sunt dulceata si deserturile cu nuci, dar cati dintre noi cunosc efectele terapeutice ale infuziilor sau tincturilor din nuci verzi.

Cojile verzi care invelesc fructele pana la maturitate sunt foarte bogate in iod si in taninuri.La mijlocul lunii iunie, cand se culeg nucile verzi pentru dulceata, se prepara din ele o tinctura buna pentru stomac, ficat si pentru purificarea sangelui.

Reduc riscul de infarct

Antioxidantii continuti in miezul fructului regleaza pe cale naturala nivelul colesterolului in sange si, implicit, tensiunea arteriala.Consumul periodic de nuci proaspete intareste vasele de sange si previne deteriorarea acestora, mai ales la varstnici.Datorita bogatiei in vitamina E, consumatorii de nuci prezinta risc minim de a face un atac de cord.

Stimuleaza sistemul nervos

Acest efect se datoreaza acizilor grasi, magneziului si vitaminei B din compozitia miezului de nuca.Cercetarile recente ale neurologilor americani au demonstrat ca substantele active prezente in miezul nucilor verzi au efecte pozitive in tratarea afectiunilor neurologice.

Combat arteroscleroza si stresul

Prepara o pasta din miezurile a opt nuci verzi macinate si o lingura de miere poliflora.Amesteca foarte bine ingredientele si adauga un pahar cu suc natural de fructe.Astfel, obtii un preparat energizant, cu efecte benefice in combaterea arterosclerozei, colesterolului si stresului.Terapia trebuie urmata 3-4 saptamani.

 

Share on facebook

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Din aceeasi categorie