-> Change language

Newslatter

Pe acest site ...

Share

Aport de vitamine şi minerale

Nu doar înaintarea în vârstă ne diminuează simţurile, ci şi oboseala şi stresul. Începeţi din prima zi în care vă hotărâţi să urmaţi acest program cu un aport de vitamine şi minerale, pentru revitalizare. Pentru a vă îmbunătăţi simţul tactil e indicat să suplimentaţi alimentaţia cu 10 micrograme de vitamina B12 în fiecare zi. Dacă bănuiţi că simţul mirosului nu mai este la fel de ascuţit ca în trecut, încercaţi să consumaţi zilnic 600 mg de acid alfa lipoic. Acest supliment stimulează nervii olfactivi şi previne apariţia bolii Alzheimer, care se dezvoltă în aceeaşi parte a creierului responsabilă de simţul mirosului. Pentru a preveni şi a trata deficienţele de gust consumaţi zilnic 15 mg de zinc. În două, trei săptămâni, simţul gustului va reveni.


Scorţişoară pentru un ten frumos

Trecerea anilor aduce cu sine ridurile, iar tenul devine tern şi uscat. Pentru a preveni acest lucru, încercaţi să aveţi grijă de el din timp şi să-l hidrataţi corespunzător. Pentru a-l revitaliza, puteţi apela şi la remedii naturiste. Combinate, scorţişoara şi nucşoara reduc liniile fine de expresie şi conferă tenului strălucire. Nucşoara reduce intensitatea petelor, iar scorţişoara previne apariţia ridurilor. Pentru a prepara această soluţie, amestecaţi şase linguriţe cu scorţişoară cu şase linguriţe cu nucşoară şi fierbeţi-le cu câteva căni cu apă. Această soluţie poate fi adăugată fierbinte în cadă. O puteţi folosi şi caldă sau rece, pentru a vă spăla faţa şi corpul. Lăsaţi să acţioneze timp de zece minute, apoi clătiţi din abundenţă cu apă.


Usturoiul; creşte libidoul
O viaţă sexuală nesatisfăcătoare este problema comună a femeilor care sunt mult prea obosite la sfârşitul unei zile pentru o partidă de sex. S-a dovedit ştiinţific faptul că femeile care au renunţat la activitatea sexuală îmbătrânesc mai repede şi se îmbolnăvesc mult mai des, fiind predispuse la chisturi ovariene şi la fibroame pe pereţii uterului. Pentru a revigora viaţa sexuală, învăţaţi mai multe lucruri despre alimentele care acţionează ca afrodiziace, dar şi despre cele care afectează acest aspect al vieţii dumneavoastră. Printre alimentele care vă afectează viaţa sexuală în mod negativ se numără produsele din soia, cafeaua şi varza murată. Consumate în exces, aceste alimente scad libidoul, astfel că şansele de a avea parte de o noapte romantică se micşorează dramatic. În schimb, perele, pepenele roşu şi usturoiul îmbunătăţesc calitatea vieţii sexuale. Aceste alimente conţin vitamine, minerale şi nutrienţi care stimulează producţia de hormoni sexuali şi îmbunătăţesc circulaţia sângelui în zonele genitale.

Stimulaţi memoria!
Pentru a vă energiza creierul consumaţi ceapă roşie, vinete, rozmarin, spanac, cereale integrale şi alune. Aceste alimente sunt bogate în nutrienţi, care stimulează funcţionarea creierului, îmbunătăţesc memoria şi funcţiile mentale.


Share on facebook

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează