-> Change language

Newslatter

Pe acest site ...

Uleiul de salvie

Share

 

Uleiul de salvie (Salvia sclarea L.) 100% se bucură de popularitate binemeritată.Folosit ca si tratament naturist.  El conţine astfel de componenţi activi ca: tuionă (41-61%), borneol (7-16%), cineol, camfor. Are un miros specific înţepător, cu aromă pronunţată de mosc. Uleiul stimulează şi tonifică sistemul nervos, înlătură insomnia, slăbiciunea şi stările depresante, ameliorează memoria

 

Majorează capacităţile intelectuale şi fizice, stimulând activitatea cerebrală. Înlătură spasmele, tensiunea nervoasă, diminuează cefaleea. Purifică sângele şi stimulează circulaţia sangvină. Este binecunoscută acţiunea benefică a salviei asupra sistemului respirator. Ea este utilă în bronşite, tuse,  răceli.
Uleiul de salvie contribuie la restabilirea ciclului menstrual dereglat, înlătură sindromul algic. În climacteriu diminuează bufeurile de căldură, transpiraţia, calmează sistemul nervos. Este foarte eficient în candidoză şi herpes genital.
Calmează durerile musculare, reumatice, nevralgiile. În perioada de alăptare, uleiul de salvie stopează lactaţia. Recent au fost descoperite noi proprietăţi ale uleiului de salvie. El are efect anticanceros la etapa incipientă a maladiei. Elimină din organism complexele cu  cationi de plumb.
Uleiul de salvie amplifică protecţia nespecifică, manifestă activitate imunomodulatorie. Majorează conţinutul de corticosteron în sânge. Reduce dependenţa narcotică. La bolnavii tbc, normalizează statutul hormonal: majorează nivelul de tiroxină, cortizol, progesteron, estradiol, reduce indicii majoraţi de insulină. Este util în vindecarea artritelor, infecţiilor bacteriene, edemelor şi maladiilor infecţioase ale faringelui.

Proprietăţi principale:

•    antiinfalamator, antitumoral, cicatrizant , acţiune bactericidă pronunţată (microbi, viruşi, fungi)  , antioxidant, imunomodulator, analgezic, spasmolitic, calmant, expectorant, diuretic, tonifiant, normalizează hemodinamica cerebrală.

Tratament natural

•    bronşită cronică, tuberculoză pulmonară, astm bronşic
•    pneumonie acută şi cronică, profilaxia gripei, maladiilor respiratorii acute
•    stadiul incipient al cancerului
•    plăgi infectate şi arsuri trenante
•    dermatoză, eczemă, alergii
•    dereglări ale circulaţiei  sangvine cerebrale
•    ateroscleroză, nivel majorat de colesterol, boală ischemică a cordului
•    astenie, neurastenie, nevroze
•    infecţia căilor urinare, dismenoree, menopauză
•    gastrită, hepatită, stomatită
•    distonie neurocirculatorie de tip hipotonic.

 

Salvia  este una dintre cele mai benefice plante de pe pământ, care ne ajuta pentru crearea multor remedii naturiste pentru o mare varietate de boli . Vechi Romani , au catalogat salvia "o planta sacra" si o foloseau pentru proprietatile sale terapeutice numeroase şi acţiunile de vindecare. Folosita in totalitate , frunze de salvie şi tulpina, materiale naturale pentru ulei esential. Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de salvie, sunt cunoscute şi dovedite de ştiinţa medicală modernă.

Ulei de salvie este cunoscut pentru conţinutul său chimic foarte bogat. Acesta include o mare de compuşi naturali şi ingrediente cum ar fi Limonene, linalool, terpineol Alpha, Aesculetinen, pinen Alpha, Beta pinen, cineol, Camphene, camfor, Paracymene, myrcene, şi altele. Cele mai vechi şi mai cunoscute beneficii ale uleiului de salvie sunt : îngrijire pielii , inclusiv curăţare, de dezinfecţie, hidratare, eliminarea acnee şi aşa mai departe. Un alt grup important de beneficii pentru sanatate de ulei de salvie se bazează pe acţiuni antioxidante si anti-imbatranire ale acestui produs natural, care sunt, de asemenea, folosite în îngrijirea pielii, precum şi ajutor ca să ne împiedice degenerarea ţesuturilor, pierderi de memorie, pierderea vederii şi facultăţile auditive .

Alte beneficii de sănătate ale uleiului de salvie şi cuprinde proprietăţi digestive, astfel încât acest remediu naturist poate fi folosit pentru stimularea secretiei de bila, de echilibrare a proceselor în intestine, prevenirea flatulenţă şi alte probleme minore de digestie. Ca un expectorant natural în condiţii de siguranţă, ulei esential de salvie poate fi utilizat pentru a trata problemele respiratorii cu simptome, cum ar fi tuse, febră, infecţii pulmonare şi aşa mai departe. Acest produs natural poate ajuta la reglarea ciclului menstrual şi reducerea semnelor si simptomelor sindromului premenstrual. Acest ulei esential se îmbină perfect cu ulei esential de levantica , ulei esential Neroil, ulei esential de arbore de ceai , ulei esential de rozmarin si ulei esential Geranium. Pentru a vă bucura de mai sus beneficii de uleiului de salvie, discutaţi cu specialistul dvs. în scopul de a evita posibilele efecte secundare nedorite.

 

 

 

Share on facebook

Din aceeasi categorie