-> Change language

Newslatter

Pe acest site ...

Reumatism

Imprimare

Share

Cele mai frecvente forme de reumatism sunt cauzate de tulburari ale sistemului imunitar. Propiul nostru sistem imunitar, ne ataca tesuturile articulatiilor. Mai exact este atacat colagenul articular. Cauzele acestor defectiuni imunologice pot fi ereditare, sau datorate unor infectii(cauzate in general de streptococul hemolitic). In forme cronice ( netratate ) aceasta boala se manifesta prin inflamarea articulatiilor, deformarea lor si chear blocarea acestora. De retinut este faptul ca boala nu se manifesta la fel la toti pacientii. Cel mai grav este ca de multe ori nici nu se stie ca aceasta boala se poate trata. Astfel, netratata aceasta boala se extinde si la organele interne, ducand in cele din urma la deces. Sa crezut eronat ca aceasta boala este o boala a batranetii, dar ea este prezenta foarte des si la copii. Existenta unei infectii in organism, de obicei cu streptococul hemolitic, declanseaza o reactie alergica a sistemului imunitar. Mai exista si alti factori, care la momentul acesta nu sunt cunoscuti, dar care duc la aparitia acestor boli.
Tratamentul cu lipitori la aceasta afectiune, este cat se poate de simplu. Lipitorile sunt aplicate exact pe articulatiile dureroase. Mai departe, ele vor rezolva problema. Frecventa de aplicare poate fi de la 4 la 7 zile in functie de pacient si de stadiul bolii. Trebue depistata si o eventuala infectie si daca exista trebue eliminata( aceasta poate fi localizata in amigdale, organe interne, ..). Se presupune ca vindecarea reumatismului a fost primul beneficiu adus omenirii de catre lipitori. In general, tratamentele cu lipitori sunt mai complexe decat par la prima vedere. Ne putem trata de varice, dar in acelasi timp, indirect si fara sa ne dam seama, tratam si o posibila infectie renala, in stadiu incipient, de care nici nu stiam. Sau putem urma un tratament cu lipitori care vizeaza tromboflebita si fara sa ne dam seama revitalizam sistemul imunitar. Astfel, cand cei din jurul nostru cad pe capete loviti de gripa ( traditionala, porcina, aviara....) noi sa nu fim afectati.  Aceasta zic eu ca este frumusetea hirudoterapiei.

Share on facebook

Comentarii  

 
0 #3 FlorinS 10-10-2012 13:30
@ nicolae
am aceiasi problema si am pus 5 lipitori in zona efectul a fost rapid si dimineata am aut dureri mai mici si o mobilitate mai buna. a [censored]s f mult sange dupa ce lipitorile au actionat (cam 40 min.) . fiti pregatiti cu multe comprese sterile! toate cele bune!
Citat
 
 
+1 #2 Danut 26-06-2012 14:11
Bine inteles. Rezultatele sunt spectaculose. Durerea si disconfortul dispar de la primele aplicari, iar vindecarea este destul de rapida, comparativ cu alte boli(varice, tromboflebita...)
Citat
 
 
+1 #1 NICOLAE 11-05-2012 00:56
As vrea sa stiu daca lipitorile se pot folosi in cazul unei spondiloza cervicala extrem de dureroasa
Citat
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează